#8 Gofry






Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 2 szklanki mleka, 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 1-2  łyżki cukru,
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
- 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)

 Rozgrzej gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek, zmiksuj na gładką masę. Ubij pianę z białek. Obie masy wymieszaj delikatnie ze sobą łyżką. Smaż w rozgrzanej gofrownicy przez ok. 2-3 minuty. Uwaga! Czas może różnić się z powodu np. innej temperatury gofrownicy. Usmażone gofry przekładaj na kratkę, aby ostygły. Dodatki dodawaj według uznania.
                                                         SMACZNEGO!:)
                                                                                                                      Ula



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

#17 Shake Kinder Bueno

#16 Tiramisu w szklance

#11 Ciasto rafaello